Novetats

24 març - 02 maig de 2015

Il libro della pelle

La pell dels tolls II. Mides variables. Mixta sobre fusta. 2015

La pell dels tolls II. Mides variables. Mixta sobre fusta. 2015

 La Costantini Art Gallery ha estat tres anys per poder proposar una mostra personal de Joanpere Massana, temps que l'artista ha utilitzat per completar la recerca del seu últim cicle d'obres titulat " El llibre de la pell ", presentat abans al Fort de Bellegarde ( França ) , amb la mostra titulada " Frontière: le livre de la peau, acabada a la tardor de 2014.

Aques últim treball de l'artista està dedicat a la pell amb un doble significat : pell com a element disitintiu i com a frontera de dues distintes realitats.

Les obres estàn realitzades en tela, fusta o paper, essent característiques les varies estratificacions pictòriques, les arrugues de les teles i la polpa de  paper que s'amalgamen a la pintura, a la pintura i les cicatrius dels suports, sense deixar de banda les adhesions de materials disparts, que és una de les peculiaritats del artista català.

Il libro della pelle de Joanpere Massana, respecte a cicles precedents, accentua majorment el component narratiu de les seves obres, dels objectes, símbols, signes i paraules que parlen de la màgia de les coses que tenim tots en comú en el nostre interior, on resideix el mateix misteri de la vida.

"... Massana recorre constantment a la relació entre l'home i la natura com un diàleg ple d'expleriències vitals compartides. Una natura canviant, plena de possibilitats on tot es permuta, tot transcorre, tot desapareix, però alguna cosa queda. Insectes, fulles, animals, llavors, plantes...configuren un corpus representatiu d'un creador curiós, observador del món que planteja noves formes d'entendre i comprendre allò que ens envolta. És evident, doncs, que aquest gran catàleg d'imatges de la natura acumulades en el temps li deixen marques i empremtes que van apareixent inconscientment, però que en determinats moments afloren en una mena de viatge interior que ressegueix els rastres viscuts a través de percepcions, mirades, llocs, sentiments... Aquesta apropiació de fragments de la realitat ( llavors, fulles, troncs,...) és una manera de referir-se a la complexitat de l'univers i la base per acostar-se al coneixement." ( Fragment del text realitzat per Joan Gil Gregorio )



ENLLAÇOS RELACIONATSENLLAÇOS RELACIONATS