Novetats

14 de setembre de 2017 - 15 de gener de 2018

Absències i presències . Joanpere Massana

Absències i presències

Absències i presències

"Diàlegs amb la Casa Duran i Sanpere" és una iniciativa del Museu de Cervera que pretén establir distintes visions d'artistes vers diferents besants formals i conceptuals d'aquesta casa del segle XIX. L'estat òptim de conservació d'aquesta llar burgesa i els objectes que hi estan presents son un exemple gairebé únic d'aquest tipus d'habitatge
a Catalunya.

Joanpere Massana( www.joanperemassana.com ),amb el títol "Absències i presències"
establirà diferents INTERVENCIONS ( INSTAL·LACIONS ) evocant, dialogant o contradient la funció o funcions de diferents espais de la casa : l'entrada com a lloc de pas, comunicació,benvinguda, esbarjo pels menuts..., el despatx com lloc de visites, lectura, reflexió, passió..., la sala del servei domèstic com lloc senzill, modest, quotidià, auster.., el saló daurat com lloc social,de diàleg, rebuda, presentació, ostentació..., la cambra blava amb funcions similars a l'anterior, la capella com lloc de culte, celebració, introspecció, oració..., la galeria, com a lloc de comunicació amb l'exterior, el jardí, l'esbarjo, l'ambient distés i la terrassa com sortida al paisatge, esbarjo, natura, joc, jardí... 8  espais on objectes, paraules, colors, símbols, llum donaran una visió complementària, diferent i contradictòria del que havien estat, ens transmeten i re interpretem en aquestes "absències i presències ", des de la mirada del/a nen/a.

Cada una de les intervencions es complementa amb un POEMA realitzat per a cada espai, els ESBOSSOS i PRIMERES REFLEXIONS del que evoca, suggereix i inspira.

Tot es recollirà en un LLIBRE editat per l'ocasió de més de 120 pàgines ( amb traduccions al final en anglès i castellà ) editat distribuït  per  (....). Aquest vol ser una eina didàctica de com es planteja una instal·lació,les primeres impressions, les barreres expositives, els primers plantejaments, etc.
Abraçarà també l'estudi, reflexió i anàlisi sobre els diferents espais a intervenir ( conceptual, morfològic i sintàctic ), els conceptes a treballar i les seves relacions amb espais i formes, el recursos iconogràfics i iconològics en Idea-materialització-Idea i Obra-idea-Obra  de cada un dels espais treballats i la bibliografia utilitzada. L'edició recollirà les imatges dels buit espais, abans i després de les intervencions, així com detalls concrets d'aquestes.

Aquesta activitat es durà a terme durant els mesos de setembRE 2017 fins el febrer de 2018 al Museu de Cervera.


En aquests moments hi ha convenis amb diari SEGRE, DEPARTAMENT D'ENSENYAMENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, DEPARTAMENT DE CULTURA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA i compta amb l'esponsorització de la Paeria de Cervera, Diputació de Lleida, Obra Social La Caixa , Institut d' Estudis Ilerdencs, Estudis Neus, Prefabricats Pujol, Activa Mútua, Mas Blanch i Jové, Costantini Art Gallery de Milano, 100 Kubik Gallery de Colonia,Must Gallery de Lugano, Galeria Espai Cavallers de Lleida, Col·lecció Gelonch Viladegut, Neolith i Assessor.



ENLLAÇOS RELACIONATSENLLAÇOS RELACIONATS